Seda’dan Çeşme’de Yapılacaklar

Seda yorum olarak çeşmede yapılacaklar ile ilgili bir yazı yazmış ama yorum olarak harcanmasını istemedim.. buyrun tadını çıkartın :) Ben çoğunu yaptım diyebilirim :)

ve buyrun..

çocukluğundan beri çeşmeli olmam, gözlem yapmayı seviyor oluşum ve sosyoloji okumuş olmam, 2 sene boyunca da mekan ve kaliteli yaşam tarzı danışmanlığı yağmış olmam sebebiyle sana seve seve önerilerde bulunucam:)

iyi tatiller öncelikle, herkesin dediği gibi tadını çıkar:)

sana ve diğer okuyanlara:

ılıcada dost pidede, kaşarlı pide ve tahinli pide yiyin. sakın tahinli ideye yer kalmadı falan diye bhane uydurmayın kesin yiyin!

ılıca plajına, sakın haftasonu gitmeyin! sakın! dünyanın en temiz ve güzel mavisi, ama haftasonu pis oluyor. salı veya perşembeleri falan gidin.

gene ılıcada, izmirin en ama en lezzetli döneri altınkapı‘da döner yiyip, kalırsa tansaş’ın karşısındaki veli usta‘da dondurmalarınızı lüplerken hemen yanındaki cd’ci mavi gözlü çok tatlı adam var, dükkanının adı bolero. ordan bolero mix denen cd’lerden falan alın. 20 senedir falan orda en az:)
bu arada; bu altınkapı denen dönercinin sahibi, izmirde altınkapılar olarak tanındıkları için mahkemeye gidip soyadlarını bile isteye altınkapı olarak değiştirdiler. o kdar bilinen ve güzel bir yer yani, marka oldu:)

altınkapının karşısında, biz amerikan kolejindeyken kantinimizi işleten bir veysi usta vardı, onun mekanı veysi’s var. hesaplı, temiz, samimi bir yer, o da aklınızda bulunsun.

şevki de kumru yiyin ılıca da 3 tane yeri var

musevi, çok görgülü ve çok şık bir aile vardır, kohenler. bilirsiniz. onların reci’s diye alsancak izmiredeki restoran cafelerinin bir farklı şubesi ve daha şık konseptte olanı, yıldızburnu’nda apropo. sakın rezervasyonsuz gitmeyin ve kesin gidin! manzarası, makarnaları ve ortamı ile şahane! sonra yıldızburnunda, rouge’a uğrayın. rock için pecos. o da yıldızburnunda.

alaçatı agrilia da kahvaltı yapın, ya da akşam yemek yiyecekseniz kekre votka için yemek üzerine!

seaside ve sunset. sakın gitmemezlik yapmayın.

seaside alaçatı’da, sunset de villa olarak kullanılan ama yazları işletilen bir yer. beachten ziyade samimi ve şık bir iskelesi var. manzarası, denizin soğukluğu ve temizliği, harika ötesi! müdavimleri de nezih. vıcık vıcık kalabalık da olmuyor..

seaside alaçatı da, çeşmenin ilk beach clublarından. hafta içi nereye gitsek dediğimizde gittiğimiz, her gidişimizde çok güzel vakit geçirdiğimiz ve jetskiye bindiğimiz bir yer.

hafta içi altınyunus’un plajı da çok güzeldir, temiz ve keyifli bir denizi var.

bunları da not edin: bu kısmı copy paste hürriyet’ten:

İmren Lokantası

Yugoslavya´dan göç edip önce Alaçatı´da kadayıfçılık yapan Abdürrahim ve Fadıl Kadagan kardeşler, 1953´te Çeşme´de şimdiki mekanın karşısında ilk İmren Lokantası ve Oteli´ni açtı. 1960´da bugünkü yerlerine taşındılar. İmren Restoran´ı Recep, Bülent, Egemen ve Ender Kadagan kardeşlerden oluşan üçüncü kuşak devam ettiriyor. Rumeli yemeklerini, modern mutfakla harmanlıyorlar. Yaz-kış 12:00-23:00 arası açık olan mekanda her türlü zeytinyağlı ve ızgara yemek var. Ön plana çıkanlar kaşarlı patlıcan oturtma (7 YTL), kabak çiçeği dolması (4,5 YTL), güveçte et (7 YTL), rosto (8,50 YTL), yaprak sarma (4,50 YTL), deniz börülcesi (4,50 YTL), sütlü ve cevizli tel kadayıf, cevizli kabak tatlısı (4 YTL). Şehir merkezinde, İnkılap Caddesi´ndeki mekanın İzmir, İstanbul ve Ankara´dan pekçok müdavimi var. 0232 712 76 20.

Rumeli Pastanesi

84 yıl önce Çeşme´ye göç eden Selanikli Osman Usta, burada Şadiye Hanım ile evlenir. Gelinin çeyiz olarak getirdiği masa ve sandalyelerle Rumeli Pastanesi açılır. Pastanenin bugünkü sahipleri Osman Usta´nın oğulları Hasan ve Hüseyin Mersin kardeşler. Hasan Usta dondurmaları yapıyor, eşler Fatoş ve Semra Mersin de reçelleri. Pastanede bergamot, sakız, gül, Antep fıstığı ve ceviz dahil 19 çeşit reçel satılıyor. Sakızlı dondurması, yazın uzun kuyruklara neden oluyor. Karadut, Ovacık kavunu ve Çeşme limonu ile yapılan dondurmalar da seviliyor. Ünlü müdavimlerin fotoğrafları duvarlarda asılı. 0232 12 67 59.

Dost Pide & Pizza

Selim Akbaykal tarafından 1974´te Ilıca´da açılan Dost Pide & Pizza, 33 yıl içinde toplam 6 şubeye ulaştı. 1995´te TSE Kalite Belgesi, bu yıl mayıs ayında da ISO 9001 Belgesi alan mekanda, 1985´ten bu yana Reşat Akbaykal yönetiminde 30 kişilik ekip yaz aylarında günün 24 saati hizmet veriyor. Kışın 08:30-22:00 arası açık. En çok sevilen pizzaları spesiyal dost pizza, pizza milanez ve pizza margarita. Ayrıca kaşarlı, kuşbaşılı pide (9 YTL), ıspanaklı pide (6,5 YTL), spesiyal dost döner (12 YTL), meşhur beyaz etli enginarlı güveç (10 YTL), bahçe salata (10 YTL) gibi alternatifler var. 0232 723 05 01.

Agrilia Cafe & Restoran

Alaçatı´da Leyla Figen´in 1999´da kurduğu, sonra Melih Tekşen´in devraldığı Agrilia, eskiden tütün deposuydu. 7 yıldır tango geceleri düzenleyen kafenin mönüsü zengin. Melih Tekşen 21 gün dinlendirilmiş etlerden yapılan dana bonfileyi (34 YTL) tavsiye ediyor. Tuzsuz badem doldurulmuş Bardacık incirin üstüne dökülen bitter çikolatalı incir karası (10 YTL) tadılması gereken bir lezzet. Kahvaltısı da ünlü Kışın hafta sonları, yazın salı hariç her gün açık. 0232 716 85 94.

Tuval Restoran

Alaçatı´da 5 yıl önce Semra-Nejat Erdoğan tarafından açılan Tuval, yaz aylarında 200 kişiyi ağırlıyor. Kış aylarında tipik bir Rum evinin şömineli ortamında 90 kişiye kahvaltı, gün boyu yemek, pasta, kahve ve içki servisi var. Klasik dana pirzolası ve bonfilesiyle ünlü. Akdeniz mutfağı araştırmacısı Gökçen Adar´ın tavsiyesiyle bu yıl Ege mezeleri ve ot salataları mönüye dahil edilmiş. Hollandalı aşçı Marcell, et pişirme yöntemleri ve et soslarıyla ilgili eğitim vermiş. Kirde bademli tavuk (22 YTL), bonfile şiş (28 YTL), kuzu tandır (25 YTL), cevizli peynirli fettucini (18 YTL) ve kılıç balığı fileto tadılması tavsiye edilen lezzetler arasında. 11:00-02:00 arasında açık. 0232 716 98 08.

Balıkçı Hasan

Bir şubesi de İstanbul Yeşilköy´de olan Dalyanköy Limanı´ndaki Balıkçı Hasan, 1991´de Hasan Kandemir tarafından kuruldu. Dört yıldır Toray Alp Altan işletiyor. Deniz börülcesi ve fasulyesi, bebek enginar dolma ve fava özellikle tadılması gerekenler. Şef Seyit Çavuşoğlu ara sıcak olarak vantuzlu ahtapot ızgara, taze bütün kalamar, sütte karides ve deniz mahsülleri makarnasını tavsiye ediyor. Fatih Usta´nın yaptığı levrek, mevsiminde trança ve laostan balık haşlama, adabeyi, balık kebabı da revaçta. Böcek ızgarayı birkaç gün önceden sipariş vermek gerekiyor. İçki dahil kişi başı hesap ortalama 50-75 YTL arası. 0232 724 02 02.

Canbaba Restoran

Çiftlikköy´de 2000´de Soner Göksel´in kurduğu İstakozcu Canbaba, deniz ürünleriyle tanınıyor. Sakız Adası´na Türkiye´nin en yakın noktasında. Günbatımında rebetiko müziği eşliğinde yemek yiyorsunuz. Böcek ve istakozu kendine özgü bir yöntemle hazırlayan Canbaba çok iddialı. Misafirin geri döneceğini bilse bile istakozu haşlayarak pişirmeyi reddediyor. Ahmet Nazif Zorlu, Tarkan, Berna Yılmaz, Hüsnü Özyeğin gibi isimlerin geldiği mekanda vantuzlu ahtapot, çöpte kalamar, trança marine ve tuzda balık da bulunuyor. Kişi başına içki dahil 50-150 YTL hesap ödüyorsunuz. Misafirler yemek arasında kumsalda yürüyüş yapabiliyor. 0232 722 12 15.

Kumrucu Şevki

1972´de, Ilıca´daki Karabina Oteli´yle Rasim Palas Oteli arasında, babalarının işlettiği kafeteryanın önüne bir büfe koyarak başladı Arif ve Şevki Çilek kardeşlerin kumru yolculuğu. Kahvaltıda, öğle ve akşam saatlerinde yenebilmesi, doyurucu özelliği ve iddiaya göre hamurundaki nohut mayası ile pekmez şerbetinin midedeki asit oranını dengelemesi kumruyu tüm Türkiye´de tanıttı. Sucuk, salam ve peynirli karışık kumru 4,5 YTL, sucuk-peynir veya salam-peynirli karışık kumru 4 YTL. Balık restoranlarından kalkanların, beach club´larda eğlenenlerin, Ilıca plajına gelenlerin, yoldan geçenlerin 24 saat uğradığı Kumrucu Şevki yaz-kış hizmet veriyor. 0232 723 00 93.

Ferdi Baba Restoran

Aya Yorgi Koyu´nda, 27 yıl önce Ferdi Kabak tarafından açıldı. 1986´dan beri Arif ve Murat Kabak kardeşler çalıştırıyor. 7 yıldır Ardıç Mahallesi Şifne Mevkii´nde 12:00-24:00 arasında hizmet veriyor. Müdavimleri arasında Tuncay Özilhan, Yılmaz Erdoğan, Demet Akbağ var. Izgaranın başındaki Mehmet Usta, müdavimleri tarafından iyi tanınıyor. Yunan usülü ahtapot ızgara (14 YTL), okyanus böreği (tanesi 5 YTL), soya soslu sıcak kalamar (15 YTL), Zehra Ana´nın yapımı kabak çiçeği dolması (5 YTL), krema soslu karides (15 YTL) tadılması gereken lezzetler. Buraya Sakız Adası´ndan gelenler de var. 0232 717 21 45.

Lavanta Restoran

Melda Dursunoğlu ile Fatoş Çırpıcı´nın 2004´te `İzmir´in en iyi Akdeniz mutfağı olacağız` iddiasıyla kurdukları Lavanta Restoran 120 kişilik. Aşçıbaşı Hasan Usta´nın tavsiyesi, 8 saat fırında pişirilen dana kaburga (32 YTL), prosciuttoya sarılı dana bonfile (33 YTL), içinde ağırlıklı olarak midye ve kum midyesi bulunan domates soslu kabuklular (26 YTL), kalamar, ahtapot, midye, kum midyeli deniz ürünlü spagetti (24 YTL) ve keçi peynirli salata (16 YTL). Kış aylarında sadece hafta sonu açık. Yazın 20:00-24:00 arasında hizmet veriyor. Bitişiğindeki Lavanta Marangozhane’de çarşamba, perşembe ve cumartesi 23:00-02:00 arasında caz çalınıyor. 0232 716 68 91.

Jürinin sözünü ettiği diğer adresler

Paparazzi Restoran, Alliance Restoran, Ildır Balık Restoran, Körfez Restoran, Langusta Restoran, Yusuf Usta Restoran, Köşem Restoran, Yaya Restoran, Cevat´ın Yeri Dalyan Balık Restoran, Rasim Restoran, Altınkapı Restoran, Ardıç Kuşu Restoran, Niki Restoran, Sofram Restoran, Sudan Restoran, İmren Pastanesi, Can Pastanesi, Kumrucu Hüseyin, Kumrucu Hikmet, Kumrucu Tani, Keskin Fırın, Beyaz Fırın, Komşu fırın, Köşe Kahve, Orta Kahve, Alaçat Cafe, Kaptan Cafe, Veli Usta Dondurmacı, Fahri´nin Yeri, Okan´s Place, Balıkçı Ali, Otto, Zeytin Konak.

About these ads
Bu yazı DİĞER HERŞEY içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Seda’dan Çeşme’de Yapılacaklar için 17 cevap

  1. birileri bana bodrum için bu şekilde önerilerde bulunabilirmii arkadaşlar:)

  2. seda dedi ki:

    canım, çok tatlısın, benim önerilerim de alttaki hürriyet’ten alıntı olan kısım da gerçekten harika yerler! dün akşam da körfez langusta’daydım, çiftlikköy langusta’nın dalyanköy şubesi, harika bir gece geçirdim.

    dalyan’da balık yemeden önce: tabii ki dalyan manzarası, günbatımı, madame’ın leziz drink mönüsü ve ortamı ile l’apero. denemelisiniz!!!

  3. seda dedi ki:

    önerilerimi bu kadar beğeneceğini tahmin etmemiştim, kem küm, mahcup oldum:)

  4. seda dedi ki:

    herkesin alaçatı alaçatı diye çıldırdığı son 3-4 senedir, alaçatı’ya hafta içi gidiyorum, çoğu tanıdığım çeşmeli arkadaşım da öyle. aklınızda olsun. hafta içi dha klas, daha eğlenceli ve daha ferah:)

    ayrıca ılıca nars otel’de yemek yemeyi, altınyunusta, hatta tüm boyalıkta tanınan, zamanında hürriyet’e bile çıkmış olan meşhur midyeci şakir’den midye yemeyi, ılıca plajına da akşamüstü gitmeyi unutmayın!!!

  5. Siu dedi ki:

    Ecem: bilmem soralım bakalım :)

    Seda: Aynı anda çeşmedeyiz o zaman sanırım :)
    dün ev kalabalıktı bizde arkadaşım ve annemlemle alaçatıya kaçtık hemen ama unuttuğumuz bir şey vardı günlerden cumartesiydi! veli usta da dondurmamızı yiyip eve geri döndük :)

  6. seda dedi ki:

    evet, yarın izmire dönecek olsam da şidi tadını çıkarıyorum ben de:) otto’da fındıklı votka içmeyi, bi de el beso’da yeil elmalı dondurma yemeyi de unutmamak lazım. çeşmeyi olduğu gibi hüüüp diye yutmak lazım hatta:)

  7. Siu dedi ki:

    hadi bakalım tadını çıkarman dileğiyle o zaman :)
    el besoyu gördüm dün ama çok kalabalıktı elimize de dondurma alıp yürümek istemedik.. merak ettim ama şimdi elmalı dondurma.. ?

  8. seda dedi ki:

    yeşil elmadan yapıyorlar, normalde meyveli dondurma sevmem, ama test edilmiş ve onaylanmıştır:)

  9. Siu dedi ki:

    nedense bende pek sevmem meyveli dondurma tercihim hep vanilyalıdır aslında.. sade de sevmem o kadar..
    ama merak ettim arada tadına bakıyorum diğer dondurmalarında..

  10. Süper bir tatil oluyor belli ki Siucum, keyfini çıkart sonuna kadar :)

  11. Siu dedi ki:

    Saol tatlım :) gerçektende süper gidiyor inşallah böylede devam eder :)

  12. cakata dedi ki:

    sabah sabah aklima cocuklugumdan bir anim takildi, cok sene once goztepedeki (izmir) su anda yerinde yeller esek kucuk tek katli bahceli evin bahcesinde kahvalti ederken sirtindaki bir cesit askiya asili sepetlerdeki bardaciklari satmaya calisan bir yasli adam gecerdi ” b a r d a c i k k k k k ” diye bagirarak. annemi kandirabilirsem bir kac tane alirdi. her halde alimlar ay basina rastlayan gunlerde olurdu ay sonunda ise gecistirilirdi bu cocuksu istegim, bu bir varsayim tabi ama nede olsa ogretmen bir anne, ne mutluki bana bunu saglamis onca yil sonra hatirliyorum.

    ne goztepe eski goztepe nede o uzun yillardir hayalimde sakli duran bardaciklar per ortalikta goruluyor, ama eger hala bir yerlerde yetisiyorlar ise bu yaz istanbuldan sadece ayni tadi tadip mutlulugun ne kadar kucuk seylerde oldugunu hissedebilmek icin bir seyehat yapmayi planliyorum, blogunuzun icinde bir bardacik yazismasina raslayinca sizlere bir sorayim dedim acaba bana yol gosterbilirmisiniz nerede bulabilirim bardacik agaclarini? kendim toplayabilirmiyim?

    arada sirada boyle sacma sapan islere kalkisiyorum, ama bunu guzel izmirin, ben ona hasret bir izmirli olarak uzaklarda belkide 40 senedir cocuklarima anlattigim bir tadini onlara tanistirma (aslinda birkac saatide birlikte gecirmenin mutlulugunu yasama) bahanesi olarak istiyorum kim bilir.

    o tadin beni eski gunlere goturmesinin mumkun olmadigini bilsemde 5 yasinda ayri dustugum izmir’e sadece onun icin gelmenin guzel olacagini dusunuyorum.

    yillarca cok ama gercekten cok calisip, izmirli ailemden ogrendigim cumhuriyetci, ataturkcu, medeni, ve daima guzel her seye deger verme oncelilerimin yavas yavas cevremdekiler tarafindan cesitli nedenler ile paylasilmadigini gorme mutsuzlugunu aci bir sizi olarak yureginde duyan bir hemserinize yol gosterebilirseniz sizlere tesekkur ederim izmirliler.

  13. Siu dedi ki:

    insallah sana cevap verecek izmirliler olur .. benim bu konuda bilgim yok :(

  14. ManlY dedi ki:

    Liste bayağı uzunmuş.

  15. yavuz karabina dedi ki:

    boylebır yerı merak ettım bır karabina olarak gurur duydum yazın tatıl dusunursem sızın ora olacak sızınle tanısmak ısterım bende takı ıslerıyle ugrasıyorum bakır be boncuk agırlıklı sıze sevgı ve selamlarımı yolluyorumfecebock

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s